Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της ΝΛΣ

Κλινικό Σεμινάριο Ψυχανάλυσης

“Το Άγχος δεν ξεγελά”

Ημερίδα Γαλλικό Ινστιτούτο, 11/2/2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


“Το άγχος είναι αυτό που δεν εξαπατά”. Ποιος είναι αυτός που έχοντας βιώσει το άγχος, θα αμφισβητήσει τη βεβαιότητα και την αδιαλλαξία που το περιβάλλουν; Ο Ζακ Λακάν έδωσε αυτόν τον ορισμό σε ένα συναίσθημα που χαρακτηρίζει την εποχή μας, το έχουν όλοι, αναφέρεται ως αιτία και συνέπεια όλων των δεινών. Το άγχος είναι αυτό που προειδοποιεί για έναν αφόρητο κίνδυνο, αλλά κι αυτό που εμφανίζεται άμα αναδύεται το αντικείμενο της επιθυμίας. Ένα αντικείμενο- πραγματικό υπόλοιπο που διαφεύγει του σημαίνοντος. 

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να παρακολουθήσετε την εκδήλωση που διοργανώνει ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και την υποστήριξη της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, στις 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00- 17:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α).

Κεντρικές εισηγήσεις από τις: Κατερίνα Κράββα (Ψυχολόγος, μέλος του Ψυχαναλυτικού Κύκλου Θεσσαλονίκης και της ΕΕ-ΝΛΣ), Δάφνη Λέμπερου (Ψυχολόγος, μέλος του Ψυχαναλυτικού Κύκλου Θεσσαλονίκης), Βέρα Πατιά (Ψυχολόγος, μέλος του Ψυχαναλυτικού Κύκλου Θεσσαλονίκης και της ΕΕ-ΝΛΣ), Ελένη Ρηγούτσου (Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχαναλύτρια, γραμματέας της ΕΕ-ΝΛΣ και μέλος της ΝΛΣ). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας, Ρεζινάλντ Μπλανσέ, ψυχαναλυτής, μέλος της ΝΛΣ και της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (AMP).

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 Ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα email: info@psychoanalysis.gr  και valamoutopoulos@icloud.com

Θα υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης παρακολούθησης μέσω Webex για τους εγγεγραμμένους στην ΑΚΣΠΑ, που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης. 

 


 
 

Links

Grafosfera
Lacan TV
Radio Lacan
Lacan Quotidien
 

H Παγκόσμια Εταιρεία Ψυχανάλυσης και οι Σχολές